Όταν ξεκινάς μια νέα επιχείρηση, πόσο μάλλον ένα εστιατόριο, είναι εξαιρετικά δύσκολο να πετύχεις και ειδικά σε βάθος χρόνου. Οι πέντε πιο βασικοί λόγοι που βοηθούν μια επιχείρηση εστίασης και τουρισμού να πιάσει τους στόχους της είναι:

  1. Η επιλογή της κατάλληλης τοποθεσίας είναι αυτή που θα καθορίσει πόσο εύκολα ή δύσκολα προσβάσιμη είναι η επιχείρηση σας, πόσο θα κερδίσει περαστικούς και πόσο ταιριάζει με το concept και τους ρυθμούς της περιοχής. Θα ήταν άσκοπο ας πούμε να κάνεις ένα μαγαζί που πουλάει μόνο ζεστά ροφήματα σε ένα νησί που δουλεύει μόνο σεζόν.
  2. Η χρήση τεχνολογίας για την βελτιστοποίηση της λειτουργίας της επιχείρησης σας μπορεί να προσφέρει οφέλη που δεν μπορείτε να φανταστείτε. Σκεφτείτε πόσο χρόνο και χρήμα μπορείτε να κερδίσετε αν βάλετε ένα αυτοματοποιημένο και ψηφιακό σύστημα κρατήσεων για τα τραπέζια ή ακόμα αν μπείτε σε μια ψηφιακή πλατφόρμα όπου θα σας δώσει την δυνατότητα να βρείτε online τις καλύτερες τιμές και προϊόντα για την επιχείρηση σας ανάμεσα σε δεκάδες προμηθευτές.
  3. Η επιλογή προσωπικού είναι αυτή που θα σας κάνει κερδίσετε τους πελάτες ακόμα και αν τύχει μια μέρα το φαγητό να μην είναι το καλύτερο ή να μην έχετε την δυνατότητα να εξυπηρετήσετε στον χρόνο που θα ήθελε ο κόσμος. Είναι εξαιρετικά σημαντικό το customer service και η συνολική εμπειρία των πελατών να τους αφήνει μια ευχάριστη ανάμνηση και να τους οδηγεί ξανά και ξανά στον “τόπο του εγκλήματος”.

Αν ακολουθήστε πιστά αυτά τα 3 βήματα  σίγουρα έχετε πολλές πιθανότητες να πετύχετε τον επιχειρηματικό σας στόχο.